Vliegen bestrijden

A3 Plagenbestrijding is de specialist als het gaat om de bestrijding van vliegen. Heeft u last van veel vliegen in uw woning of werkomgeving neem dan direct contact met ons op voor een snelle en effectieve vliegenbestrijding.

Uiterlijke kenmerken van de vlieg

  • Een volwassen kamervlieg is ongeveer 7 tot 8 millimeter groot.
  • Het dier maakt een gehele gedaanteverwisseling door in 3 weken: vliegen worden geboren als eitje enĀ  vervormen naar een larve. Via een pop-stadium van ongeveer een week wordt de vlieg gevormd tot het dier wat wij kennen.

Leefwijze van vliegen

De vliegen leven in alle levensstadia van rottend, organisch materiaal. Vliegen komen op alle soorten voedsel af die zij in vloeibare vorm kunnen opnemen. Toch zijn vliegen erg schone beestjes: zij houden zichzelf erg schoon door het wrijven van de pootjes en de vleugels. Vrouwtjes leven ongeveer 2 tot 3 maanden, terwijl de mannetjes na de paring direct sterven.

Bestrijding van vliegen

De vlieg is te voorkomen door afval af te dekken en snel af te voeren. Binnenshuis kunnen ze geweerd worden door vliegengordijnen. Er zal ook alleen bestreden kunnen worden wanneer er voldoende wering- en preventiemaatregelen genomen worden. Hierbij kan gedacht worden aan elektrische vliegenvangers of eventueel een chemische bestrijding. Heeft u last van veel vliegen neem dan direct contact met ons op voor een snelle en effectieve bestrijding.