A3 Plagenbestrijding is de specialist als het gaat om de bestrijding van mieren. Heeft u last van mieren in uw woning of bedrijfspand neem dan direct contact met ons op voor een snelle en effectieve bestrijding.

mieren bestrijden

Mieren

Uiterlijke kenmerken

  • De werksters (vrouwtjes) zijn 3 tot 4 centimeter lang
  • De koninginnen zijn gevleugeld en groter dan de werksters
  • De mannetjes zijn gevleugeld maar zijn kleiner dan de werksters
  • De mieren zijn altijd glanzend zwart.

Ontwikkeling van mieren

De ei-afzetting vindt plaats in het voorjaar en de zomer. ’s Winters overwinteren mieren in rust bij een zo warm mogelijke bron. De mieren maken een volledige gedaantewisseling door gedurende het leven. Zij worden als larve geboren en zullen al vliegend het volwassen leven tegemoet gegaan.

Leefwijze van de mier

Tijdens het leven ondernemen ze een aantal “bruidsvluchten”. Hierbij worden de koninginnen in de lucht bevrucht. De mannetjes sterven na de bruidsvlucht, waarna de koninginnen een nieuw nest gaan bouwen. Uit de gelegde eitjes komen altijd nieuwe werksters. De mieren voeren zich met andere insecten en met zoetigheid. Mierennesten bevinden zich meestal buitenshuis.

Bestrijding van mieren

Mieren zijn nuttige insecten waar doorgaans niemand last van heeft. Maar soms kan het gebeuren dat er wel erg veel mieren rondlopen in uw huis. Mieren in Nederland zijn gelukkig niet giftig of schadelijk. Helaas kunnen ze zorgen voor veel ongemak. Daarom geven wij graag meer informatie over de mier, hoe u een mierenplaag kunt voorkomen en hoe mieren bestreden kunnen worden.

Om mieren te voorkomen kunt u de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:

  • Voor mieren aantrekkelijke producten onbereikbaar opbergen
  • Naden en kieren goed afdichten

Mieren worden bestreden door ze te behandelen met een speciale gel voor mieren.