A3 Plagenbestrijding is de specialist als het gaat om de bestrijding van kakkerlakken. Heeft u last van kakkerlakken in uw woning of bedrijfspand neem dan direct contact met ons op voor een snelle en effectieve bestrijding.

 

Uiterlijke kenmerken van kakkerlakken

  • Een kakkerlak is een lichtbruin diertje van ongeveer 1,5 centimeter
  • Kenmerkend zijn de 2 lengtestrepen over het schild
  • Een kakkerlak kan vliegen, maar echter alleen bij een temperatuur hoger van 25° C

 

Leefwijze van kakkerlakken

Een kakkerlak leeft het liefst op een donkere, vochtige plaats. De ideale temperatuur voor een kakkerlak is 30° C. Kakkerlakken kunnen tot wel 40 dagen zonder voedsel. Wanneer er gegeten wordt bestaat het menu vooral uit verse voedingsmiddelen. Kakkerlakken zijn verspreiders van ziektes en mijten. Daarnaast verspreiden ze een onaangename geur vanaf het rugschild.

 

Bestrijding van kakkerlakken

Men zal met aandacht moeten kijken naar naden en kieren waardoor kakkerlakken kunnen binnentreden. Pas wanneer het zeker is dat kakkerlakken zijn vastgesteld in de ruimte kan overgegaan worden tot bestrijding. Het vaststellen van het probleem gebeurt door lijmvallen en het vangen/aantonen van een exemplaar. Wanneer dit zeker is gesteld zal in overleg met de bestrijdingstechnicus een plan van aanpak opgesteld worden voor chemische bestrijding. Heeft u last van kakkerlakken neem dan direct contact met ons op voor een snelle en effectieve bestrijding.