Huisboktor bestrijden

A3 Plagenbestrijding is de specialist als het gaat om de bestrijding van huisboktor. Heeft u last van de huisboktor neem dan direct contact met ons op voor een snelle en effectieve bestrijding.

Uiterlijke kenmerken van de boktor

  • Een volwassen huisboktor is 1 tot 2,5 centimeter lang
  • Een boktor is bruinzwart met 2 grijszwarte vlekken
  • Een larve is tot 3 centimeter lang.
  • De kleur is geelachtig wit, waarbij kenmerkend is dat de kaken erg goed ontwikkeld zijn

Leefwijze van de boktor

De boktor is een van de meest schadelijke houtvernielende insecten. Ook de larven van de boktor richting schade aan, deze tasten voornamelijk het hout van schuren en woonhuizen aan. De boktor is vaak te vinden in het dakbeschot en de dikke steunbalken van de dakconstructie. Bij actieve aantasting komt er boormeel uit de gangen en gaten omhoog. Het boormeel vertoont cilindrische deeltjes; korte ronde staafjes met grof poeder.

Bestrijding van de boktor

Het te behandelen hout moet alvorens de bestrijding plaats vindt stofvrij gemaakt worden. Oude verf, beits en laklagen dienen eerst met een krabber of soortgelijk voorwerp te worden verwijderd. Wanneer dit niet gebeurd kan het zijn dat het bestrijdingsmiddel niet tot de kern van het hout kan doordringen. Het houtwerk van onvoldoende sterkte zal vervangen moeten worden. Als u last heeft van de huisboktor neem dan direct contact met ons op voor een snelle en effectieve bestrijding.

A3 Plagenbestrijding geeft 5 jaar garantie op de behandelde delen bij zowel boktor- als houtwormbestrijding!